TRAJLIÇE TË GATSHME ÇELIKU

Trajlicet  e gatshem përbëhen nga dy shufra çeliku për armin e poshtëm dhe prej një shufre çeliku për armimin e siperm të cilat bashkohen nëpërmjet një teli mbajtës të salduar në formë zik-zak. Dy shufrat që përdoren për armimin e poshtëm prodhohen prej teli të trashë SAE 1010 i cili nëpërmjet tërheqes në të ftohtë fiton karakteristikat mekanike  të shufrave të çelikut të cilat kërkohen (BSt500M në përputhje me DIN 488).

Trajlicet  janë përdorur më shumë si përforcues kryesor i faqeve dhe traversave të parafabrikuar në dy faza,duke ofruar avantazhe të shumta  dhe duke shmangur skelat .

Për këtë arsye travetat e fabrikuara  janë  të përshtatshme kur përforcimi është në përgjithësi i lehtë (hapesirat nuk janë shumë të mëdha) ndërsa në të njëjtën kohë është i shpejtë (kur kërkësa jonë e para është koha)   dhe nuk kërkon  mënyrë  pune të konstruksionit klasik.

 

 •  

  KARAKTERISTIKA TEKNIKE 
  LLOJI: Trajlicet të gatshem
  CILËSIA E ÇELIKUT:

  Armimet kryesore lart e posht: çelik BSt500M-DIN 488

  Telat e Saldueshëm lidhës të shufrave të armimit: St37-2
  DIMENSIONET- GJATËSIA:

  Gjatësia nga: 6-12

  Hapi i saldimit: 200 mm

   

  KARAKTERISTIKA TEKNIKE TË TRAJLIÇEVE
  LARTESI H (mm)
  GJËRËSI B (mm)
  HAPI I SALDIMIT T (mm)
  DIMENSIONET E TELAVE TË ARMIMIT
  TELAT E SALDUAR D3 (mm)
  POSHTE D2 (mm)
  LART D1 (mm)
  70-220
  70-110
  200
  Ø4 to Ø10
  Ø5 to Ø10
  Ø4.2 to Ø6

   

 • TRAJLIÇE TË GATSHME ÇELIKU