SOVEL SA

Në vitin 1996, SOVEL, një filial i SIDENOR, bleu asetet e "METALLOURGIKI HALYPS" në Almiros, Magnesia, në Greqinë qendrore. Kompleksi industrial i përbërë nga një fabrikë çeliku, impiante petëzimi, një njësi për prodhimin e rrjetave, një njësi për prodhimin e tubave dhe njësi ndihmëse, ndodhet në një hapësirë totale prej 770.000 m². Sot, SOVEL është një njësi moderne me integrim vertikal që prodhon produkte çeliku.

Disa prej avantazheve të rëndësishme të fabrikës së Almiros janë:

  • Vendndodhja gjeografike e njësisë në qendër të Greqisë
  • Daljet portuale të cilat reduktojnë koston e transportit të lëndëve të para dhe produktit të përfunduar
  • Hapësira e gjerë mundëson integrimin e mëtejshëm vertikal me njësi të tjera të përpunimit të çelikut

Gjatë vitit 2011, punimet për instalimin e një mulli të gjatë e produkteve të reja Rolling janë përfunduar (Mill Compact), duke rritur kapacitetin e prodhimit mulli nga 300,000 ton në një total prej 1.200.000 ton në vit. Kjo linjë e re është i bazuar në shtet-e-artit-metodat e prodhimit dhe për herë të parë produktet e gjatë do të jetë prodhuar pa përdorimin e një furre reheating, në sajë të hedhjes pandërprerë / metodën kodrina.Investimi më sipër u bë e mundur pas instalimit dhe funksionimin e metodës së furnizimit të vazhdueshëm të furrës CONSTEEL elektrike, e cila filloi në tremujorin e tretë të vitit 2007.

Aktualisht SOVEL prodhon një gamë të gjerë produktesh çeliku:

  • Shufra metalike
  • Çelik SD grada C për beton arme (B500C - ELOT 1421-3) me forcë të lartë në tërheqje dhe epshmëri.
  • Mbështjellje spooled
  • Gjatësi të vecanta të shufrave të vijaskuara SD
  • Zgara për stafa trarësh dhe kollonash SD
  • Zgara speciale SIDEFIT
  • Armatura tredimensionale të gatshme SIDEFOR dhe SIDEFOR PLUS

Të gjitha produktet u nënshtrohen kontrolleve të rrepta gjatë të gjitha fazave të prodhimit për të siguruar vazhdimisht cilësi të lartë.

Sistemi i Menaxhimit të Cilësisë është i certifikuar sipas standardit EN ISO 9001:2008 nga ELOT.

Fabrika e SOVEL në Almiros aplikon një Sistem të Menaxhimit Mjedisor të certifikuar sipas standardit ISO 14001:2004 nga ELOT si edhe një Sistem Menaxhimi të Shëndetit dhe Sigurisë në Punë sipas standardit OHSAS 18001:2007 / ELOT 1801:2008.