Shufra të sheshta boroni me prerje të tërthortë drejtkëndore

Shufrat e sheshta të boronit me prerje të tërthortë përdoren në aplikime ku kërkohet forcë e lartë, elasticitet i mirë dhe aftësi saldimi. Ato ofrojnë gjithashtu rezistencë të mirë ndaj goditjeve dhe forcë të shkallës së lartë.  Shufrat e sheshta të boronit të petëzuara në të nxehtë përdoren në industrinë e pirunëve ngritës dhe veçanërisht në prodhimin e pirunëve.