Lama

Lamat drejtkëndore prodhohen në fabrikën e SIDENOR në Selanik me një gjatësi prej 6 metrash dhe me gjerësi nga 20 mm deri 150 mm dhe trashësi nga 5 mm deri 20 mm. Për shkak të gamës së gjerë të madhësive të disponueshme, lamat përdoren në konstruksione të ndryshme metalike, kangjella tradicionale, shpime, korniza metali, pjesë makinerish, pajisje mekanike, etj.

Fabrika e STOMANA SA në Bullgari prodhon lama të mëdha (gjerësi nga 80 deri 180 mm dhe trashësi nga 40 deri 90 mm) në një shumëllojshmëri të madhe kategorish çeliku, të përshtatshme për aplikime të ndryshme, p.sh. për pirunët e ngritjes që përdoren në magazina.