INOMIX Fibra Çeliku

Fibrat e çelikut janë pjesë e Sistemit  të Plotë të përforcimit të betonit të armuar  SD . Prodhohen në një gamë të gjerë dhe mbulojnë shumicën e aplikimeve në treg nga betoni i spucuar(faqe tuneli)deri tek armimi i dyshemeve(dysheme industriale, dyshemet e porteve,të bazave industriale etj).

 

Funksioni i Fibrave  Inomix-Plasticiteti i Betonit

Fibrat veprojnë në pjesën e kokërrzuar të betonit, shtojnë punueshmërinë, plasticitetin e betonit dhe ofrojnë përforcim tredimensional. Prezenca e fibrave rrit thithjen totale të energjisë mekanike dhe siguron plasticit të vazhdueshëm tek betoni.Strukturat prej betoni rezistojnë më tepër ndaj deformimeve. 

 

KARAKTERISTIKAT E FIBRAVE TË ÇELIKUT INOMIX NË VEPRIM ME BETONIN

Rezistencë e përforcuar ndaj deformimit

Forcë Kundervepruse ndaj  plasaritjeve

Rezistencë e rritur ndaj goditjeve

Rezistencë e përmirësuar në temperatura të larta

Rezistencë e përmirësuar në çarje dhe rrënim

Fortësi e përmirësuar ndaj thyerjeve

Fuqi e kompresimit e përmirësuar pas çarjes së parë

Kosto e ulët mirëmbajtjeje dhe me shume kohezgjatje perdorimi të strukturave  

 

 

 • KARAKTERISTIKA TEKNIKE 
  MATERIALI:

  Tel çeliku i terhëqur në të ftohtë me rezistencë të madhe min 1,100 Mpa

  FORMAT:

  - Të drejta me këllapa në cepa

  - Fibra të valezuara
  DIMENSIONE:

  Gjatësia: 20-60 mm

  Diametri: 0.75- 1.00mm
  PAKETIMI:

  - Thasë prej letre 20-30 kg

  - Thasë të medhenj 1 ton

 • Lattice girders